Sander Bossink ondersteunt de volgende goede doelen »

 

Stichting

de Opkikker

Sander is sinds 2010 ambassadeur van de Almeerse stichting de Opkikker. Deze stichting organiseren speciale verwendagen voor ernstig zieke kinderen die wel een 'opkikker' kunnen gebruiken.

 

 

WARCHILD

Warchild verleent hulp aan kinderen in oorlogs-gebieden door middel van creatieve therapieën zoals

muziek en dans.

 

 

Samen sterk tegen Kanker

Stichting Samen sterk tegen Kanker verleent hulp aan gezinnen die plotseling worden geconfronteerd met kanker.

 

Kika

De stichting Kika bestaat inmiddels al enkele jaren en middels hun fundraising ondersteunen zij het onderzoek naar kinderkanker.

POLITIEK »

 

In 2002 werd Sander tijdens de gemeenteraadsverkiezingen gekozen als raadslid voor de gemeente Almere. Al sinds het moment dat hij in Almere kwam wonen was hij geinterresseerd in de lokale politiek. In 2002 besloot hij zijn interesse kracht bij te zetten door zich aan te sluiten bij Leefbaar Almere. De partij, die destijds geheel onafhankelijk fungeerde zonder enige link met welke landelijke partij dan ook, was enkele jaren daarvoor opgericht om als tegenwicht te dienen tegen de zittende partijen. Vooral de coalitie, destijds (dus voor de raadsperiode 2002-2006) gevormd door o.a. VVD CDA en PVDA waren in die periode volgens Leefbaar Almere te kwistig met gemeenschapsgeld omgeprongen. Een goed voorbeeld was het miljoen verslinde FC Omniworld. De ambitie van de gemeente was destijds om binnen no time een betaald voetbalorganisatie uit de grond stampen met dito stadion. Er werd al gesproken over minimaal 15.000 zitplaatsen en dat, terwijl de club destijds nog op amateurniveau voetbalde! Door toedoen van Leefbaar Almere zijn de uiteindelijke plannen destijds tegengehouden en is er nadien op dezelfde plek een multifunctioneel sportcentrum en hal gebouwd die vandaag de dag nog steeds dagelijks door de Almeerse bevolking gebruikt wordt. Dit is maar één van de vele voorbeelden waartegen Leefbaar Almere destijds streedt.

 

 

Toen Sander in 2002 gekozen werd als gemeenteraadslid was, mede door zijn nog relatief jonge leeftijd, de portefeuille verdeling al snel gemaakt; Sander zou Jeug en Jongerenbeleid, Sport, Veiligheid en Kunst en Cultuur gaan behandelen. Doordat er destijds een grote ‘Leefbare’ stroming was, mede gevoed door de moord op Pim Fortuyn, liften alle Leefbare partijen mee op deze stroming en zag je landelijk een explosieve groei van de ‘Leefbaren’ in de gemeenteraad. Zo ook in Almere, waar men met 9 raadsleden in één klap de grootste partij van Almere werd. Hierdoor werd de partij gedwongen om deel te nemen aan de coalitie. Een stap die, zo zou later blijken, niet altijd even succesvol zou zijn. Na zo’n anderhalf jaar brokkelde het Almeerse Leefbaar imperium, geleid door Frits Huis, uit elkaar. Door onenigheid binnen de partij staptten Jeroen Mulder uit de partij en besloot op eigen titel, onder de naam Participatie Partij, verder te gaan. Dat deze onenigheid niet beperkt bleef tot de eigen gelederen bleek uit het feit dat kort daarna de coalitie uit elkaar viel. CDA & Leefbaar waren het op structurele punten niet met elkaar eens en na het schofferen van de toenmalige CDA wethouder klapte het college. Hierdoor was Leefbaar, destijds door het vertrek van Jeroen Mulder, even groot als de PVDA. Wilde men opnieuw in de coalitie blijven dan moesten er andere bondgenoten worden gezocht. Immers; het CDA bedankte voor de verdere eer om met Leefbaar een coalitie te vormen. Door de enorme drang om toch in de coalitie te blijven besloot Leefbaar uiteindelijk toenadering te zoeken met de VVD, dé partij die nog geen 2 jaar daarvoor hét mikpunt van kritiek en spot was en waardoor Leefbaar mede in de gemeenteraad was gekomen. Één van de VVD wethouders, Henk Smeeman, welke volgens Leefbaar Almere destijds de verpersoonlijking van het kwaad was, werd nu ineens benaderd voor coalitievorming. Voor Sander was dit volgens eigen zeggen onaanvaarbaar en waarschuwde herhaaldelijk de fractie dat dit pure kiezersbedrog was. Helaas was dit tegen dovemansoren gericht want binnen 6 weken werd door Frits Huis bekend gemaakt dat er in Almere een nieuwe coalitie was gevormd, en wel mét de VVD. Voor Sander was dit ‘een drol teveel om door te slikken’. Tijdens een persconferenctie maakte Sander bekend dat hij zijn lidmaatschap van Leefbaar had opgezegd en tevens onder eigen titel verder wilde gaan.

 

      

 

Sander richtte de nieuwe politieke partij ‘Jong Almere’ op. Een partij die, voor een gemeente die voor ruim 1/3e bestond uit mensen onder de 25 jaar, zich voornamelijk wilde richten op de jonge Almeerders. Al snel had Sander, mede door hulp van de vele jonge vrijwilligers die zich destijds aanmeldde, een partijprogramma geschreven. Hierin stonden Veiligheid, Drugsbeleid, Bereikbaarheid en Zorg centraal. Middels “chatsessies” (zo heette destijds de fractievergaderingen) werd er wekelijks gesproken over de lopende zaken en stond de partij zelfs landelijk even kort in de belangstelling. Doordat Sander de dingen anders wilden doen dan men al deed, besloot hij (geheel op eigen kosten) een zelf geplande raadsreis te maken naar New York. Hij benaderde hiervoor o.a. de gemeenteraad aldaar en kwam uiteindelijk terecht bij de directeur van één van de grootste welzijnsorganisaties in New York. Deze hadden diverse nieuwe projecten opgezet w.o. ‘Youthline’ en ‘Communities that Care’. Op uitnodiging van deze organisatie vertrok Sander in juni 2004 voor 10 dagen naar New York en bezocht daar diverse projecten, liep een dag mee met de ‘Courthouse van Brooklyn’ en was hij eregast tijdens een lunch met alle rechters uit Brooklyn en omstreken. Deze bijzondere en leerzame ervaring gebruikte hij uiteindelijk mede voor de inhoud van het verkiezingsprogramma.

 

Foto linksonder: Sander eregast tijdens lunch temidden van alle rechters uit Brooklyn.

Foto rechtsonder: Sander samen met projectleidster 'Communities that Care'

 

      

Foto linksonder: Sander onderweg naar het Vrijheidsbeeld

Foto rechtsonder: Sander in de grote vertrekhal van Grand Central Station

 

        

 

In 2005 moest Sander vanwege gezondheidsredenen een korte tijd afstand doen van zijn raadswerk en uiteindelijk besloot hij een half jaar vóór de nieuwe verkiezingen van 2006 om zich niet weer opnieuw beschikbaar te stellen. Wel was er nog even sprake dat anderen de partij wilden voortzetten doch dit liet op niets uit. Inmiddels is Sander, nu hij in het zuiden van Limburg woont, wel weer sociaal en actief betrokken als bestuurslid voor de wijk Nieuw Lotbroek in Hoensbroek.

 

 

 

Sander tijdens een radio interview voor de lokale radio Almere 107.8

(2005)

 

 

Sander in een debat met burgemeester Annemarie Jorritsma. (2004)

 

Portretfoto Sander Bossink tijdens het begin van zijn raadsperiode in 2002.

 

 

 

Volg Sander nu ook via:

 

 

 

Sander Bossink © 2011 - 2012 • Sander Bossink Promotions